IPL – definitief ontharen

"Thanks to the technology bodyhair is now optional."

 

Nooit meer stoppels, scheerirritaties en ingegroeide haren? Je dure scheermesjes de prullenbak in en na één behandeling al genieten van een gladdere en zachtere huid?

Skinstudio Puur Beauty werkt met apparatuur waarbij de huid veilig en zonder risico behandeld kan worden. Gebruik van een plakkerige gel is niet meer nodig, omdat de apparatuur met een uitzonderlijk koelsysteem is uitgerust. De behandeling is hierdoor vrijwel pijnloos.

In vergelijking met andere salons zijn wij heel betaalbaar en bieden wij al IPL behandelingen vanaf €10 per behandeling aan. Zo is het voor jong en oud mogelijk om haarvrij door het leven te gaan.

Wat is IPL?
IPL of terwijl intense pulsed light verwijdert ongewenste haargroei door middel van korte lichtflitsen. Deze flitsen worden op de huid afgegeven en opgenomen door het pigment in de haren. Hierop volgt een warmte ontwikkeling in de haarzakjes die de groeicellen van de haren, die in hun groeifase zitten, voorgoed vernietigd.

Skinstudio Puur Beauty werkt met een gespecialiseerd en medisch CE gekeurd apparaat.

Werkt IPL bij iedereen?
IPL ontharen werkt vrijwel bij iedereen ongeacht geslacht of huidtype. De haren moeten echter wél pigment bevatten. Grijze, (de meeste) blonde en rode haren zijn niet te flitsen. Donkere haren op een lichte huid zijn het beste te behandelen, maar met ons apparaat kunnen we meer huidtypen en zelfs de wat dunnere haren behandelen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Voor IPL behandelingen in het gezicht moet je rekenen op ongeveer 10 tot 12 behandelingen om de 2 tot 4 weken. Voor IPL behandelingen op het lichaam moet je rekenen op ongeveer 8 tot 10 behandelingen om de 3 tot 12 weken.
Na de eerste behandeling zal je al meteen minder haargroei en minder scheerirritaties ervaren.

Waarom zijn er meerdere behandelingen nodig?
Haar groeit in 3 verschillende fasen. De groeifase, rustfase en overgangsfase. Met IPL kunnen alleen de haren die zich in de groeifase bevinden weg geflitst worden.

Tijdens de gehele kuur verwijdert IPL definitief 70% tot 90% van het zichtbare haar. De gehele groeicyclus van een lichaamshaar duurt ongeveer 90 weken. Vandaar dat er meerdere behandelingen nodig zijn voor een maximale resultaat.

Doet IPL ontharen pijn?
Hoewel de pijngrens bij iedereen verschillend is, mag een IPL behandeling geen pijn doen. Het is echter wel noodzakelijk dat je een kleine tik tegen de huid voelt om resultaat te behalen. Dit kun je vergelijken met een elastiekje die tegen je huid komt.

Moet ik mijn haren laten groeien voor een IPL behandeling? En mag ik tussendoor scheren?
Iedere behandeling is het belangrijk dat er op het te behandelen gebied een stoppel staat. Alleen door de stoppel kan de IPL lichtflits naar binnen geleiden. Je dient het te behandelen gebied 2 dagen voor de behandeling te scheren. Tussen de behandelingen door moet je gewoon scheren. Je mag de haren niet harsen, epileren of ontharing crème gebruiken.

IPL behandelingen

Bovenlip €10,-

Kaaklijn €10,-

Oksels €20,-

Bikinilijn vanaf €20,-

Gehele schaamstreek €50,-

Onderbenen €150,-

Alle gebieden waar ongewenst haar groeit behandelen wij. Informeer naar de prijzen.

Voordelen Skinstudio Puur Beauty

 • Hoge kwaliteit behandelingen voor een betaalbare prijs.
 • Geen lange wachttijden.
 • Snelle reactie via whatsapp.

Wat is het verschil tussen IPL en Laser?
Deze methodes worden vaak met elkaar verward. Dit komt doordat ze allemaal licht-energie omzetten naar warmte-energie, waardoor haarzakjes onherstelbaar worden beschadigd zonder schade aan te richten aan het omliggende weefsel.

Laser werkt met een golflengte van 800-810nm in tegenstelling tot IPL. Daardoor is er vooral bij donkere of iets getinte personen kans op verbranding. IPL maakt gebruik van een veel breder spectrum van licht te weten 560 tot 1200nm, waardoor de opperhuid veel minder te verduren krijgt.

Vergelijking

 • Behandeling Puur
 • Oksels €20,-
 • Bikinilijn €20,-
 • Bovenlip €10,-
 • Schaamstreek €50,-
 • Behandeling Normaal
 • Oksels €40,-
 • Bikinilijn €60,-
 • Bovenlip €25,-
 • Schaamstreek €100,-