Beautytalk

Wij willen onze klanten zo goed mogelijk op de hoogte houden van al onze nieuwe ontwikkelingen, beautynieuws, aanbiedingen & tips.
Dit vind je hier bij onze Beautytalk.
Daarnaast raden we aan om ons op Facebook & Instagram te volgen @puurbeautybody voor nóg meer leuks & lastminute vrij gekomen plekjes.

Wat doet paraffine met je huid?

5 maart 2020

Over de ingrediënten van huidverzorgingsproducten doen vele verhalen de ronde. Over 1 van deze ingrediënten, en ook een van de belangrijkste, ga ik jullie wat meer vertellen. Dit ingrediënt heet 'paraffinum liquidum' of 'petrolatum'. Dit ingrediënt is een minerale olie wat overblijft bij het maken van onder andere olie en benzine. Dit klinkt natuurlijk al niet echt prettig om op je huid te smeren. En dat is het ook zeker niet.

Deze minerale olie legt een soort van laagje over je huid, waardoor er niks in en niks uit de huid kan. Dit zorgt ervoor dat de goede ingrediënten in het product de huid niet in kunnen en ook dat de afvalstoffen van de huid, zoals talg, de huid niet uit kunnen. Als gevolg hiervan raken de talgklieren verstopt, waardoor onzuiverheden en puistjes ontstaan.

Vaseline is een voorbeeld van een pure minerale olie. Veel mensen gebruiken vaseline als lippenbalsem. De vaseline zorgt ervoor dat het vocht wat in je lippen zit, er niet uit kan, maar zodra het eraf is voelen je lippen weer droog aan. Als gevolg blijf je iedere keer opnieuw de vaseline op je lippen smeren. Herken je deze verslaving?
Je huid maakt door de vettigheid van de minerale zelf geen talg meer aan, waardoor je huid nog droger wordt en je niet meer zonder de vaseline/paraffine kan. Dus je denkt dat je je droge huid helpt wanneer je een lekkere laag vaseline op je huid smeert als je gaat slapen, maar dat is juist niet zo.

Zoals ik al vertelde is deze minerale olie een product wat overblijft tijdens de productie van olie en benzine. Het product is dus heel erg goedkoop. Dit is een van de redenen waarom cosmeticamerken deze 'afval' kopen. Ook werkt de minerale olie antibacterieel wat ervoor zorgt dat het product waar het in is verwerkt lang houdbaar is. Maar de belangrijkste reden is dat het fijn aanvoelt op de huid. Het lijkt alsof het de huid zacht maakt en voedt, maar het product doet eigenlijk niks.
Zelfs de grootste cosmeticamerken met de duurste crèmes maken gebruik van deze minerale olie. Dit kun je zien door de ingrediëntenlijst eens goed te bestuderen. Staat deze minerale olie ergens bovenaan. Dan weet je dat de minerale olie een van de hoofdproducten is en dat dit product dus erg goedkoop gemaakt kan worden.

Minerale olie op je huid is dus niet fijn. Vooral als je al vaker last hebt van onzuiverheden en puistjes is een product met minerale olie geen aanrader.
Heb je vaak last van onzuiverheden en puistjes? Bekijk de ingrediënten van de producten die je gebruikt dan eens kritisch.

De producten van Extenso Skincare, die ik in mijn salon gebruik, bevatten deze minerale olie uiteraard niet.
Voor informatie en voor meer vragen kunt u natuurlijk altijd contact met mij opnemen.

Waarom gaan we naar een schoonheidsspecialiste?

27 februari 2020

Een hele hoop mensen gaan regelmatig naar een schoonheidssalon, maar waarom nou eigenlijk? De belangrijkste redenen zijn: voor de ontspanning, voor een goede verzorging van de huid, voor een huidadvies en om de huid in een optimale conditie te brengen en te houden.

Door allerlei factoren (bv. milieu, alcohol, nicotine, medicamenten, UV-straling en airconditioning), wordt er aan uw huid schade toegebracht. De huid kan deze schade tot op zekere hoogte zelf reguleren, maar op een gegeven moment heeft uw huid toch behoefte aan speciale verzorging, aangepast aan uw huidtype en huidconditie.

De aanpak van een ‘perfecte huid’ begint bij uzelf. Op jonge leeftijd is het al belangrijk om gezond te eten, voldoende te bewegen en uw huid goed te reinigen en verzorgen. Iedere huid gaat uiteindelijk rimpels vertonen, daar ontkomt u niet aan, maar u kunt dit proces wel vertragen. Door goede adviezen te krijgen over huidverzorgingsproducten die bij uw huidtype passen kunt u de rimpels zo lang mogelijk uitstellen. Deze huidadviezen kunt u alleen bij gediplomeerde schoonheidsspecialisten krijgen.

Het beste resultaat verkrijgt u door de producten die tijdens uw schoonheidsbehandelingen worden gebruikt, ook thuis te gebruiken. Dit zorgt uiteraard voor een optimaal resultaat van uw behandelingen. Behandel uw huid elke dag met de juiste producten afgestemd op uw huidtype en geef uw huid gemiddeld 1x in de 4 tot 6 weken een boost bij de schoonheidsspecialist. Uw huid zal langer fris, gezond en elastisch blijven. Ook zal uw huid beter bestand zijn tegen veranderingen in het weer, hormonen en stress.

Het perfecte huidverzorgingsritueel

april 2018

Vaak wordt mij gevraagd hoe je je gezicht nou het beste kunt verzorgen. Ik ga jullie daarom wat meer informatie geven over het perfecte huidverzorgingsritueel.

De basis van een goede huidverzorging zijn goede producten. Daarover vertel ik jullie in een volgend artikel meer. Voor nu is het een aanrader om producten van de schoonheidsspecialiste te gebruiken. Zij zijn gespecialiseerd in de huidverzorging en werken dan ook met producten die zeer geschikt zijn. Ik werk in mijn salon met Extenso Skincare. Een betaalbare en hydraterende productenlijn die erg hygiënisch en makkelijk in gebruik is. Ook is het erg belangrijk dat u het bij één productenlijn houdt. Verandering van producten en het gebruik van meerdere producten bij elkaar kan er voor zorgen dat u (meer) onzuiverheden krijgt.

Ik ga u nu stap voor stap vertellen hoe u uw huid het beste kunt verzorgen.

's Morgens
U begint de morgen met een oppervlakkige reiniging van uw huid. U kunt gebruik maken van een milk, een olie of een schuimend product. U kunt dit op verschillende manieren doen.

 1. U kunt het reinigingsproduct met 2 watjes over uw huid verdelen;
 2. U verdeelt het reinigingsproduct over uw beide handen en verdeelt het met ronddraaiende bewegingen over uw hele gezicht.Vergeet niet uw hals en decolleté mee te nemen.
 3. Spoel uw gezicht met lauwwarm water schoon.

Hierna gebruikt u een lotion om de huid na te reinigen en om de PH waarde van de huid te herstellen, waardoor bacteriën de huid niet meer in kunnen.
Tot slot brengt u een geschikte dagcrème aan die een zonnefactor bevat. Dit ter bescherming van uw huid voor straling, die ook als de zon niet schijnt, toch altijd aanwezig is. Hierna kunt u natuurlijk make-up aanbrengen.

Voordat u gaat slapen
Voordat u slapen gaat gaan we de huid weer reinigen. U begint met de reiniging van uw ogen. Gebruik hiervoor een reinigingsproduct voor uw ogen, maar pas op met voorverpakte reinigingsdoekjes. Deze bevatten een olie die op den duur achter uw netvlies gaat zitten, waardoor uw lens troebel wordt. U reinigt uw ogen met een watje waar u een beetje reinigingsproduct op verdeelt. Maak met het watje rustige, ronddraaiende bewegingen over uw wimpers heen. Wrijf niet te hard, want daardoor kunnen de wimpers beschadigen.
Herhaal hierna de oppervlakkige reiniging en reiniging na met de lotion. Gebruik hierna een geschikte nachtcrème.

Gezichtsscrub
Ook is het verstandig om 2 a 3 keer per week een gezichtsscrub te gebruiken. U gebruikt de scrub dan na de oppervlakkige reiniging. De scrub verwijdert de dode huidcellen van uw huid, waardoor de onzuiverheden verminderen.
Verdeel de scrub over uw handen en breng hem met ronddraaiende bewegingen aan op uw huid. Als u een gevoelige huid heeft, kunt u de scrub vermengen met wat water, zodat hij wat milder wordt. Verwijder de scrub met lauwwarm water. Let wel op dat u een scrub gebruikt waarbij de korrels gepolijst zijn. Vaak zijn de korrels van de scrub gemaakt van gemalen amandelpitten. Deze korrels hebben allemaal kleine uitsteeksels die de opperhuid steeds een beetje beschadigen.

Gezichtsmasker
Tot slot kunt u 1 a 2 keer per week nog een gezichtsmasker gebruiken als extraatje voor uw huid. U gebruikt het masker voor de dag/nachtcrème. Breng het masker aan over uw gezicht en hals. Laat het masker 10 minuten inwerken en verwijder het hierna met lauwwarm water. Het heeft geen zin om een masker langer dan 10 minuten te laten zitten, omdat de huid na 10 minuten alles op heeft genomen wat hij nodig heeft. Gebruik geen maskers die hard worden, omdat deze vocht onttrekken aan de huid.

Gaat u regelmatig naar de schoonheidsspecialiste? Voor het beste resultaat van uw huid gaat u ook thuis door met het gebruiken van een goede huidverzorgingslijn.

De volgende producten van Extenso zijn geschikt voor het perfecte huidverzorgingsritueel:

 • Extenso eye make-up remover
 • Extenso soft cleansing milk
 • Extenso intense soft lotion
 • Extenso gentle scrub wash
 • Extenso intense moisture mask
 • Extenso skin moisturiser.

U kunt huidveroudering niet tegenhouden, maar door een goede huidverzorging met goede producten, kunt u huidveroudering wel remmen.

 

Hoe beschermen we onze huid het beste tegen de zon?

mei 2018

De zon begint eindelijk weer te schijnen, dus het wordt weer tijd om onze huid op een goede manier te gaan beschermen tegen alle schadelijke stralingen. Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe belangrijk dit is. Daarom zet ik de belangrijkste weetjes over zonnebrandcrèmes, sprays etc. even voor jullie op een rijtje.

Heel belangrijk om te weten is dat een zelfbruiner of bronzer iets heel anders is dan een zonnebrandcrème. Een zelfbruiner of bronzer zorgt ervoor dat je zonder zon bruin wordt. Het beschermt je dus niet tegen de zon! Ook bestaan er zogenaamde ‘snelbruiners’. Dit zijn producten zonder een zonnefactor, of terwijl SPF. Hier zit dus totaal geen bescherming in tegen de felle stralen van de zon. Olijfolie met citroensap is een veel gebruikte versie van zo’n ‘snelbruiner’. Gebruik dit nóóit! Het klopt inderdaad dat je heel snel, heel bruin wordt van dit middel, maar de reden dat je zo snel bruin wordt is dat je je huid letterlijk bakt. Wij gebruiken olijfolie allemaal om eten in te bakken, omdat het eten hier zo’n lekker knapperig laagje door krijgt. Ditzelfde gebeurt met je huid. Hiermee richt je natuurlijk ontzettend veel blijvende schade aan je huid aan. Let er dus altijd op dat er een SPF staat op de zonnebrandcrème die je wilt gaan kopen. Er worden tegenwoordig wel steeds meer zonnebrandcrèmes uitgebracht met een bronzer erbij, maar de hoofdzaak bij deze crème ligt toch voornamelijk op het beschermen van de huid. Deze crèmes zijn dan ook wél geschikt.

Ook is het ontzettend belangrijk dat je genoeg zonnebrandcrème gebruikt. Veel mensen doen dit niet, omdat ze het lelijk vinden om ‘zo’n witte waas’ over het lichaam te hebben. Maar tegenwoordig maken ze gebruik van speciale formules, waardoor je geen witte waas meer krijgt. Smeer een flinke laag zonnebrandcrème op, zoals je bij je bodylotion ook zou doen. Voor je gezicht zou je bijvoorbeeld een eetlepel crème nodig hebben. Vergeet ook je oren en je hals niet.

Nog een paar belangrijke feiten over zonnebrand:

 • Bewaar zonnebrandcrème altijd op een koele plek. Leg de tube dus in de schaduw wanneer je aan het zonnen bent, anders verliest de crème zijn actieve bestanddelen, waardoor de crème de huid minder goed beschermt.
 • Gooi de zonnebrandcrème na een jaar gebruiken weg. De crème verliest zijn bescherming namelijk na deze periode. Voor een crème die nog ongeopend is geld dit natuurlijk niet.
 • Bescherm en verzorg je huid extra door er de hydraterende 24-uurs crème van Extenso Skincare onder te gebruiken. Deze crème is bij mij in de salon te koop en binnenkort ook verkrijgbaar in onze webshop.

 

Hoe krijg ik mijn wimpers langer, voller en donkerder?

3 maart 2016

Dit kan echt met de SuperLash Eyelash Enhancer!
Dit wimperserum bevat een groeifactor die uw eigen wimperharen langer in de groeifase houden, waardoor ze voller, dikker en langer worden. SuperLash bevat meer dan 50 essentiele bouwstoffen die ervoor zorgen dat dit prachtige resultaat wordt bereikt.

Leuk om te weten
De groeifactor is ontdekt toen de ooglazerbehandelingen werden uitgevoerd. Na de laserbehandeling moesten de patiënten een verzorgende crème gebruiken op hun ogen. Wanneer ze terugkwamen op controle, waren de wimpers langer, voller en dikker. De beauty-industrie heeft hierop ingespeeld en zo heeft Ecuri cosmetics een serum ontwikkeld op basis van bovenstaande verzorgende crème.

Wanneer u dit serum iedere dag op een schone huid aanbrengt ziet u na 4 weken al resultaat. Is het gewenste resultaat bereikt? Gebruik het serum dan nog 2/3 keer per week ter onderhoud. Dit serum is alleen verkrijgbaar bij de schoonheidsspecialiste en kost €50,-. Met een flacon doet u ongeveer 6 maanden.

 

Lippenbalsem, waarom blijft u maar smeren?

september 2017

De zomer is bijna voorbij en de koude dagen komen er weer aan. Het weer verschilt met de dag en onze huid lijdt hieronder. U merkt dit vooral aan uw lippen. Ze voelen droog en trekkerig aan, dus smeren we er een lippenbalsem op. Maar dit heeft vaak het gevolg dat we continue blijven smeren. Het lijkt wel een soort verslaving...

Een paraffine verslaving. Hierover heeft u wellicht al wat meer gelezen in mijn eerdere bericht over paraffine en uw huidverzorging. 'Paraffinum liquidum' is een minerale olie die in een hoop verzorgingsproducten zit. Deze olie wordt in de producten gestopt om deze op te vullen. Een groot nadeel van deze stof is dat het uw huid afsluit. De werkstoffen kunnen uw huid niet in en de afvalstoffen van uw huid kunnen er niet uit. Dit betekent dat dit verzorgingsproduct niets met uw huid doet.

Een hoop lippenbalsems bestaan voor een heel groot deel uit paraffine. U smeert het op uw lippen, omdat uw lippen droog en trekkerig aanvoelen. Het vocht wat op dat moment in uw lippen zit wordt vast gehouden. Op het moment dat de lippenbalsem van uw lippen is verdwenen laten uw lippen al het vocht direct los met gevolg dat uw lippen opnieuw droog en trekkerig aanvoelen. U kunt nu weer een lippenbalsem aanbrengen, maar dan wordt dit proces steeds opnieuw herhaald.

Extenso Skincare heeft een lippenbalsem ontwikkelt waar geen 'parrafinum liquidum' in zit. Om de lippenbalsem dikker te maken hebben zij voor bijenwas gekozen. Bijenwas heeft tevens een vochtinbrengende werking op uw huid.

De lippenbalsem van Extenso biedt een verzorgende en herstellende lipverzorging met een beschermende formule en factor 20. Het vochtgehalte in uw lippen wordt hersteld, waardoor het niet meer nodig is om te blijven smeren. De lippenbalsem is ook uitermate geschikt voor drogere plekken op de rest van uw huid.

De lippenbalsem van Extenso Skincare is te verkrijgen bij Puur Wellness & Beauty voor maar €4,95.

Heeft u nog vragen? Wil u meer weten over de rest van de producten van Extenso? Neem dan gerust contact op.

 

Brush on Block, minerale zonnebrand bescherming

mei 2018

Sinds 2014 is bij Puur Wellness & Beauty de Brush on Block verkrijgbaar. Maar waarom is deze zonnebrand bescherming nou zo anders en speciaal? Daarover ga ik u in deze Beautytalk meer vertellen.

De Brush on Block is een minerale poeder met zonnefactor 30. Doordat het in poedervorm is heeft u geen last meer van plakkerige crèmes en een witte waas.De Brush on Block is hypo allergeen, vrij van chemische ingrediënten, het bevat een natuurlijke zon bescherming, het is water en zweet proof tot wel 8 uur lang en de minerale poeder is geur- en kleurloos.

Door dit alles is de Brush on Block ideaal voor in uw handtas. Zit u lekker op een terrasje in de zon? Pak de Brush on Block en binnen no time bent u beschermd tegen de schadelijke straling. Sport u veel in de buitenlucht? De Brush on Block is klein en hierdoor makkelijk mee te nemen. En zelfs uw kinderen zullen de Brush on Block prettiger vinden dan een plakkerige crème. Ook is het geen probleem om de Brush on Block onder of over uw make-up aan te brengen.

U brengt de Brush on Block aan met de zelf doserende kwast van echt haar. De poeder komt van onderuit door de kwast heen naar boven. Op deze manier kunt u de minerale poeder gemakkelijk over uw lichaam verdelen.
De complete Brush on Block schaft u slechts een keer aan. Is de minerale poeder op? Dan hoeft u alleen een nieuwe refill aan te schaffen.

Heeft u vragen of wilt u de Brush on Block kopen? Neemt u dan gerust contact op.

Wenkbrauwen epileren, hoe doet u dat?

16 januari 2018

Als u op straat loopt en een beetje op de wenkbrauwen van iedereen gaat letten zult u merken dat er een hele hoop verschillende vormen wenkbrauwen zijn. Zoals u dan ook zult zien doen wenkbrauwen een hele hoop voor een gezicht. Het is dus erg belangrijk dat het epileren van de wenkbrauwen op de juiste manier gebeurd. Daarom ga ik u hier een handje mee helpen. In deze beautyvraag van de week kunt u de tips en tricks op het gebied van het wenkbrauwen epileren lezen.

Een aantal jaren geleden was het erg hip om de wenkbrauwen zo dun mogelijk te epileren. Om ze zo dun te houden was het erg belangrijk om de wenkbrauwen zelfs bijna iedere dag te epileren. De personen die dit een tijd lang gedaan hebben zullen nu merken dat hun wenkbrauwen niet meer zo mooi terug gegroeid zijn dan voor die tijd. Denk er dus, voordat u begint met epileren, goed over na hoeveel u weg gaat halen.

Het epileren begint natuurlijk allemaal met een schone en scherpe pincet. Ontsmet uw pincet en het te epileren gebied altijd goed voordat u begint met epileren. Zo zorgt u ervoor dat er geen bacteriën in 'de gaatjes' gaan zitten die u veroorzaakt door het haartje met de haarwortel eruit te trekken. Hierna gaat u met een stokje bekijken hoe u uw wenkbrauw het mooiste kunt epileren. Hieronder vindt u hier een voorbeeld van:

Om het begin wat uw wenkbrauw te bepalen laat u het stokje langs u neusvleugel en uw binnenste ooghoek omhoog wijzen. De haartjes die hier aan de binnenkant buitenvallen kunt u weg epileren. Het hoogste punt in uw wenkbrauw bepalen we door het stokje opnieuw langs de neusvleugel te leggen, maar nu zorgt u dat u recht in de spiegel kijkt en laat u het stokje door het midden van uw iris vallen. Op de plek die het stokje aanwijst moet het hoogste punt van uw wenkbrauw zitten. Tot slot bepalen we het einde van uw wenkbrauw. U legt het stokje opnieuw langs uw neusvleugel en langs uw buitenste ooghoek. De haartjes die hier buiten vallen kunt u weg epileren.

Belangrijk is dat u de wenkbrauwhaartjes er met de richting mee uittrekt. Zo trekt u het haartje er met het haarzakje en de haarwortel uit. Hierdoor komen de haartjes pas na een lange tijd weer terug. Ook is het belangrijk op de huid waar u het haartje uit gaat trekken goed spant. Op deze manier doet het epileren het minste pijn en heeft de dunne huid rond de ogen er het minste last van.

Haal de eerste keer niet meteen teveel weg, maar begin met het epileren van een klein randje. Kijk tussendoor goed in de spiegel en kijk goed welke haartjes u eruit trekt. Een klein haartje teveel weghalen kan een groot gat in uw wenkbrauw creëren.

Als laatste misschien wel het belangrijkste bij epileren: EPILEER NOOIT HAARTJES AAN DE BOVENKANT VAN UW WENKBRAUW WEG! Doet u dit wel, dan verdwijnt de natuurlijke vorm van de wenkbrauwen en creëert u zelf optisch hangende ogen, terwijl we juist allemaal mooie, gelifte open ogen willen hebben.

Durft u het toch zelf niet aan? Dan kunt u bij ons een afspraak maken voor het epileren van uw wenkbrauwen. Nadat wij een mooie vorm in uw wenkbrauw hebben geëpileerd is het voor u ook een stuk makkelijker om dit zelf bij te houden.

Zonnebrandcrème, waarom is deze bescherming zo belangrijk?

24 april 2018

We weten allemaal dat het erg belangrijk is om uw huid te beschermen tegen de straling van de zon, maar waarom nou eigenlijk?

Op het moment dat u in aanraking komen met de zon raken UV stralen uw huid. Deze UV stralen zijn onderverdeeld in: UV-A, UV-B en UV-C stralen. Om makkelijk te onthouden wat deze stralen doen met uw huid kunt u dit ezelsbruggetje onthouden:

 • UV-A = Aging
 • UV-B = Burning
 • UV-C = Cancer

 

Gelukkig houdt de ozonlaag de UV-C stralen (nog) tegen!
De UV-A stralen dringen het diepste door in uw huid en deze versnellen het huidverouderingsproces. Ook brengt deze straling op de langere termijn schade aan aan uw DNA, waardoor huidkanker kan ontstaan. Wel zorgt deze straling voor een direct mooi, bruin tintje, maar deze kleur verdwijnt weer snel. De UV-A straling gaat ook door glas heen, dus in de auto en voor het raam bent u niet beschermd tegen deze straling!
De UV-B stralen dringen minder diep door in de huid, maar zijn wel een stuk sterker dan de UV-A stralen. Door de UV-B stralen die binnenkomen in uw huid gaan de pigmentcellen melanine aanmaken. Melanine is een pigment wat zorgt dat de huid bruin wordt. Door de UV-B stralen kleurt uw huid niet meteen bruin zoals bij de UV-A stralen. De UV-B straling zorgt dus voor een indirecte bruining.

Krijgt uw huid teveel van deze straling, dan verbrandt u. Verbranden zorgt ervoor dat uw huid sneller verouderd, het vergroot de kans op huidkanker en u krijgt op den duur last van pigmentvlekken. Dit zijn allemaal goede redenen om uw huid goed te beschermen tegen deze straling.

Maar ook over zonnebrandcrèmes doen een hoop verhalen de ronde door de chemische toevoegingen. Ik ga u hier wat meer over vertellen aan de hand van een aantal ingrediënten die er vaak inzitten:

 • Parabenen: dit zit in het product om het langer houdbaar te maken. Helaas heeft het een oestrogene werking waardoor het uw natuurlijke hormoonbalans kan verstoren.
 • Benzofenon: beter bekend als oxybenzone. Ook dit is een conserveeringsmiddel, maar naast de oestrogene werking staat het ook bekend als kankerverwekkend. Volgens onderzoek zit dit in 56% van de zonnebrandcrèmes.
 • Minerale oliën: ook bekend onder de namen paraffine of petroleum. Dit 'kit' uw huid dicht, waardoor het niet meer kan ademen en waardoor de afvalstoffen dus in het lichaam blijven. Dit zit in de meeste cosmetica merken. (Meer hierover kunt u lezen in mijn beautyvraag van de week over minerale oliën.)

 

Maar natuurlijk hebben we het zonlicht wel nodig voor de aanmaak van Vitamine D. Deze vitamine D wordt opgeslagen in het vetweefsel en dient als reserve voor de donkere winterperiode.

Kies daarom voor een goede zonnebrandcrème op een natuurlijke basis en laat uw huid mooi kleuren zonder dat er een hoop chemische troep in uw lichaam achterblijft.

Vanaf nu kunt u bij Puur Wellness & Beauty ook terecht voor een natuurlijke zonnebrand bescherming. Voor meer informatie kunt u gerust contact met ons opnemen.

Gerstekorrels

19 maart 2016

Een gerstekorrel ziet eruit als een klein korreltje vlak onder de bovenste huidlaag. Het is een verstopping van de talg- of zweetklieren.

De oorzaak van gerstekorrels is een vochtarme huid. Iedere huid maakt talg aan om de huid huid soepel te houden en te beschermen tegen bacteriën. Heeft u een vochtarme huid, dan krijgt het talg in uw huid niet genoeg vocht, waardoor het een hard korreltje wordt. Het korreltje is te groot om door de talgklier naar buiten te kunnen, waardoor de talgklier verstopt raakt en waardoor een gerstekorrel ontstaat. Hierbij vindt geen ontsteking reactie plaats zoals bij een puistje wel het geval is. Een gerstekorrel is dan ook niet kwaadaardig of schadelijk voor uw huid.

De meeste mensen proberen een gerstekorrel zelf uit te drukken. Dit lukt meestal niet, omdat er een dun laagje huid overheen ligt. Probeer dit laagje huid er niet zelf af te krabben, want op die manier kan er wel een ontsteking ontstaan of kan het zijn dat u er een litteken aan overhoudt.

Een behandeling bij de schoonheidsspecialiste is dan ook de beste manier om uw gerstekorrels te laten verwijderen. Zij verwijderen de gerstekorrels door met een naaldje een kleine opening in uw huid te maken, waarna de gerstekorrel voorzichtig uit de huid verwijderd kan worden. U houdt hier dan ook geen littekens aan over.

Mocht u last hebben van gerstekorrels op of vlak bij uw oog, dan kunt u het beste even langs uw huisarts gaan om deze te laten verwijderen. Een schoonheidsspecialiste in niet bevoegd om deze te dicht bij het oog te verwijderen. De huid op en rond de ogen is namelijk erg dun en gevoelig.

De enige manier om de gerstekorrels volledig vaarwel te zeggen is door de juiste producten te gebruiken. Gebruik vochtinbrengende producten om de talg in uw huid niet uit te laten drogen. Puur Wellness & Beauty biedt u onder andere de intense skin moisturiser crème van Extenso Skincare die uw huid optimaal van vocht voorziet. Deze crème is zowel voor de dag als voor de nacht te gebruiken.

Heeft u last van gerstekorrels die u graag professioneel wilt laten verwijderen? Puur biedt u onder andere de puur moisturizing behandeling. Tijdens deze behandeling worden uitsluitend vochtinbrengende producten gebruikt, deze producten zorgen ervoor dat uw huid niet meer vochtarm is, waardoor er geen gerstekorrels meer ontstaan, en uiteraard worden uw gerstekorrels verwijderd.

Heeft u nog vragen of wilt u graag een afspraak maken? Bel, mail of WhatsApp dan gerust.